Sponsering

Sport en sponsoring

Veel sponsoring op amateurniveau is uit liefde. Tegenwoordig  is het echter ook een goede manier om business te verkopen. Het is een investering. En zoals elke ondernemer een investering maakt, wil hij dit terug zien in zijn omzet. Om die reden is het van belang dat sponsorcontracten juridisch goed worden dichtgetimmerd. De sportrechtadvocaat kan daarbij helpen.

Sponsorcontract

In een sponsorcontract staat onder meer wat de bijdrage van de sponsoring is en welke tegenprestatie daar tegenover staat. Wat is de duur van het sponsorcontract en onder welke omstandigheden kan het tussentijds beëindigd worden? Waar mag de naam van de sponsor worden uitgedragen? Hoe kan je voorkomen dat de sponsor tussentijds niet meer betaalt? Hoe zit het met de exclusiviteit van de sponsoring? Zulke punten moet je regelen in een sponsorcontract.

Endorsementovereenkomst

Meer bekende professionele atleten sluiten van zogenaamde endorsementovereenkomsten af. Een bekend merk verbindt zich aan de sporter en de sporter krijgt hiervoor een sponsorvergoeding in ruil voor het dragen en promoten van sportkleding en/of -schoenen.

Verbind je merk met een club

Wilt u een dichtgetimmerde sponsorcontract? Een goed contract waarborgt de sportieve relatie tussen de sponsor en de club in de toekomst. Ons kantoor kan hierbij helpen. Bel vrijblijvend op voor de mogelijkheden naar 071 – 3610900.